Wat is het vervelend als u last heeft van knaagdieren, zoals muizen of ratten…
Het geeft niet alleen overlast, maar zorgt ook voor gezondheidsrisico’s!

Knaagdieren overlast

Muizen en ratten

Zowel muizen als ratten kunnen verschillende ziektes overbrengen aan uw gezin en huisdieren. Ook zorgen ze in korte tijd voor veel nakomelingen, waardoor 1 muis of rat al snel tot een grote plaag kan leiden. Ongediertebestrijding NL kan u hiermee helpen.

Knaagdierproof

Het is essentieel om bij knaagdieroverlast een deskundige in te schakelen. Ik zal niet alleen de muis en rat die nu overlast geeft wegvangen, maar ook kijken hoe u in de toekomst zorgt dat deze plaagdieren niet weer opnieuw voor overlast gaan zorgen. Zo laten muizen bijvoorbeeld een geurspoor achter voor hun soortgenoten. Maakt u uw huis niet knaagdierproof, dan zorgt dat vrijwel zeker voor nieuwe overlast in de toekomst.

Muis in een hol

Knaagdieren in uw bedrijf

Als horeca-ondernemer bent u verplicht om u te houden aan de HACCP richtlijnen. Alle bedrijven waar gewerkt wordt met levensmiddelen moeten aan plaagdiermanagement doen. Een goede ongediertebestrijder is daarbij onmisbaar. U moet er toch niet aan denken dat ratten en muizen vrij spel hebben en zo ziektes overbrengen op uw klanten of collega’s?! Knaagdieren houden zich niet alleen op in bedrijven waar met eten gewerkt wordt, maar kunnen overal waar mensen zijn een plaag vormen.

KPMB-gecertificeerd

Ongediertebestrijding NL werkt volgens de IPM principes (Integrated Pest Management) en is hiervoor gecertificeerd door de KPMB (Keurmerk Plaagdiermanagement). Alleen bedrijven die aantoonbaar voldoen aan de hoge standaard van het kwaliteitssysteem krijgen dit keurmerk, nadat zij door een onafhankelijke partij zijn ge-audit. Meer informatie over IPM en de KPMB kunt u vinden via deze link http://ipm2023.nl

Voedselveiligheid

Hygiëne en voedselveiligheid staan bij Ongediertebestrijding NL op de eerste plaats. We helpen u graag om overlast van knaagdieren of ander ongedierte te voorkomen. We bieden servicecontracten op maat en kunnen zo een plaag van knaagdieren voorkomen. Hierbij krijg u de inspectie gratis en doen we u graag een passend aanbod. Uiteraard kunt u ook bij Ongediertebestrijding NL terecht als u last heeft van ander ongedierte of voor bestrijding zonder contract. Voor meer informatie klikt u hier  https://www.ongediertebestrijdingnl.nl/ongediertepreventie-bedrijven/

Ratten en ziektes

Ratten komen in heel Nederland voor en kunnen in korte tijd voor een ware plaag zorgen. Deze knaagdieren houden zich op in gebieden waar ook mensen wonen, want daar vinden zij vaak makkelijk voedsel en een schuilplaats. Ratten kunnen verschillende, ernstige ziektes overbrengen, zoals de ziekte van Weil, het Hantavirus of Salmonella. Deze ziektes kunnen ze overdragen op mensen en huisdieren en hiervoor is geen direct contact nodig met de knaagdieren. De uitwerpselen van deze knaagdieren of zelfs het inademen van besmette lucht kan al zorgen voor overdracht van deze ziektes. Neem daarom altijd direct contact op met een erkende ongediertebestrijder als u vermoedens heeft van ratten in uw omgeving.

Ook muizen dragen ziektes over

Minder bekend is dat ook muizen ernstige ziektes over kunnen dragen. Mensen willen vaak van deze knaagdieren af omdat ze er bang voor zijn. Het risico voor de gezondheid wordt daarbij flink onderschat, terwijl deze knaagdieren je voedselvoorraad kunnen besmetten en zich graag in je huis ophouden! Muizen zorgen in korte tijd voor veel nakomelingen, dus ook hier ligt een plaag al snel op de loer. En wist u dat een muis door de kleinste openingen uw huis binnen kan dringen? Ze hebben aan een opening van minder dan een centimeter al genoeg! Ook laten deze knaagdieren een geurspoor achter (buiksmeer), waarmee ze andere muizen aantrekken.

Knaagdieren bestrijden

Vaak denkt men bij overlast van ratten of muizen aan het gebruik van gif. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen is echter niet overal toegelaten en ook niet altijd wenselijk. Het wegvangen van deze knaagdieren met vangkooien is bijvoorbeeld een veelgebruikt alternatief. Ongediertebestrijding NL bekijkt daarom per situatie wat de beste oplossing en methode is. Uiteraard altijd kijkend naar de wensen van de klant. Daarnaast is het van groot belang om de oorzaak te vinden van de overlast van knaagdieren en deze weg te nemen. Er zijn tal van preventie- en weringsmaatregelen tegen knaagdieren die voorkomen dat u in de toekomst opnieuw overlast krijgt.

Andere knaagdieren

Naast de veelvoorkomende bruine rat en huismuis zijn er nog vele andere soorten knaagdieren die voor overlast kunnen zorgen. Voorbeelden van deze knaagdieren zijn de woelrat, molmuis, beverrat en veldmuis. Voor meer informatie over deze knaagdieren kunt u tevens vrijblijvend contact opnemen met onze experts.

Ongediertebestrijding NL helpt

Heeft u last van knaagdieren in uw huis of tuin? Wacht niet te lang en voorkom overdracht van ziektes op uw gezin of huisdieren. Neem direct contact met Ongediertebestrijding NL. Heeft u last van ander ongedierte dan knaagdieren of weet u niet welk ongedierte u plaagt? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Bel/app/mail of vul de contactpagina in.

Voor meer informatie over knaagdieren klikt u hier https://nl.wikipedia.org/wiki/Knaagdieren

IPM logo 2024

Overlast van knaagdieren?

  • Hoge nood? Wij komen zo snel mogelijk!

  • Wij maken uw huis knaagdierproof

  • 06-33023506

  • info@ongediertebestrijdingnl.nl