Mieren met lentekriebels

Krijg jij ook zoveel energie van het (voorspelde) lenteweer? Iedereen trekt er massaal op uit en geniet van het zonnetje. Niet alleen wij mensen worden actiever in het voorjaar. Ook mieren krijgen de lentekriebels met het stijgen van de temperatuur. Het warmere weer zorgt ervoor dat de mieren hun nest verlaten en op zoek gaan naar een geschikte voedselbron.

Voedselbron voor de mieren

De mieren verlaten het nest en gaan massaal alle richtingen op tot ze een geschikte bron van voedsel ontdekken. Mieren zijn alleseters en kunnen afkomen op onze levensmiddelen, zoals  jam, suiker en andere zoetigheden. Is er een voedselbron gevonden, dan loopt hier binnen korte tijd een deel van de kolonie naartoe. De mieren communiceren met elkaar door middel van geuren, welke ze verspreiden uit hun klieren.

Overlast door mieren?

In principe zijn mieren onschadelijk en zelfs nuttig als opruimers van de natuur. Toch kunnen ze voor behoorlijk wat overlast zorgen. Mieren worden regelmatig aangetroffen in huizen bij hun zoektocht naar voedsel. Ook kunnen mensen overlast ervaren bij het uitvliegen van mieren, vooral als dit binnenshuis gebeurt. En wist u dat mieren zelfs kortsluiting kunnen veroorzaken? Zo kunnen ze zich vestigen in de meterkast (vaak lekker warm en stabiel qua luchtvochtigheid en temperatuur). Daar kunnen ze aan kabels knagen er gezamenlijk voor zorgen dat er kortsluiting ontstaat.

Uw mierenprobleem snel opgelost!

Wilt u van die mieren in uw tuin af? Krioelen de mieren in uw keuken en bent u dit zat? Hebben de mieren uw meterkast ontdekt en wilt u voorkomen dat u straks zonder internet en telefoon zit? Wij helpen u graag van uw mierenprobleem af. Uiteraard gaan we hierbij zorgvuldig te werk met bestrijdingsmiddel en zorgen we ervoor dat uw kinderen en huisdieren hier niet mee in aanraking kunnen komen.

Neem contact op via onze contactpagina https://www.ongediertebestrijdingnl.nl/contact/

Telefoon/ whatsapp: 0633023506

Mail: info@ongediertebestrijdingnl.nl

Ook te vinden op facebook: https://www.facebook.com/ongediertebestrijdingnlhelpt

Hulp nodig bij een van deze soorten ongedierte?

Rat

Knaagdieren

Grote wesp met een klein nest

Vliegende insecten

Mieren

Kruipende insecten

Voorraadaantasters i bloem

Voorraadaantasters

Aangetast hout

Houtaantasters

Overlast van mollen

Mollen