Zoveel wespen!

U heeft het vast al in het nieuws gehoord; dit jaar zijn er wel erg veel wespen die voor overlast zorgen. Ook bij Ongediertebestrijding NL merken we dat de telefoon roodgloeiend staat met meldingen van wespennesten. Normaliter komt deze drukte rondom de last van wespen pas aan het einde van de zomer.

Wespenplaag

Door de zachte winter en het warme weer is er een grotere kans op een wespenplaag. Hierbij is er meer overlast van verschillende soorten wespen. Zo zijn er meer limonadewespen (dit zijn de gewone wesp en de Duitse wesp), maar ook meer graafwespen (of grondwespen) en zelfs hoornaars. Last van wespen is vervelend en zelfs gevaarlijk voor mensen die allergisch zijn. En wist u dat het bestrijden van Aziatische hoornaars zelfs verplicht is? Dit is een exoot die zich bij voorkeur voedt met honingbijen. Een directe bedreiging voor onze natuur dus.

Niet zelf bestrijden!

Heeft u last van wespen? Zit er een nest in uw tuin of in uw spouwmuur? Of heeft u wespen onder een afdak? Ga dan niet zelf aan de slag met spuitbussen. Deze zijn alleen effectief als u daadwerkelijk de koningin ermee inspuit en werken dus meestal niet voldoende. Stop ook vooral de openingen niet dicht waardoor de wespen uw muur invliegen. De wespen zullen een andere opening creëren en kunnen dan zomaar in uw huis uitkomen! Als u toch van het wespennest af wil, kunt u het beste een professionele bestrijder bellen. En wist u al dat Ongediertebestrijding NL garantie geeft op een bestreden nest? Mocht de bestrijding niet gelukt zijn, dan komen we gratis terug.

Wespen, bijen, hommels of toch hoornaars?

Weet u niet zeker of u last van wespen heeft? Twijfelt u of het geen bijen of hommels zijn? Stuur dan even een foto via de mail of whatsapp. Onze experts zien in 1 oogopslag of u last van wespen heeft. Bijen en hommels zijn beschermd en deze worden niet bestreden. Wel kunt u hiervoor een imker benaderen.

Meer lezen over wespen?

Heeft u last van wespen en wilt u meer informatie? Wilt u verder lezen over de leefwijze van wespen en het bestrijden hiervan? Op onze pagina leest u verder  https://www.ongediertebestrijdingnl.nl/vliegende-insecten-overlast-help/ . Ook in onze andere blog kunt u meer informatie vinden https://www.ongediertebestrijdingnl.nl/de-eerste-wespen-zijn-alweer-gespot/

U vindt ons ook op facebook https://www.facebook.com/ongediertebestrijdingnlhelpt