Wespen kunnen vooral in de zomer veel overlast geven. Natuurlijk wilt u hier zo snel mogelijk vanaf. Op dezelfde dag verhelp ik uw probleem!

wespennest verwijderen culemborg

Wespen

Hier ziet u een groot wespennest, aangetroffen in een container van een klant. Dit probleem is ter plekke verwijderd door onze expert.

Vliegende insecten

Vliegende insecten zijn er in vele soorten en maten. Een van de meest bekende en storende vliegende insecten zijn wespen. Andere vliegende insecten die voor overlast kunnen zorgen zijn motmuggen, hoornaars, vliegen, etc. Ongediertebestrijding NL helpt u hier snel vanaf.

Snel van uw wespen af!

Bij overlast van wespen bent u bij Ongediertebestrijding Culemborg aan het juiste adres. Uiteraard wilt u zo snel mogelijk van de wespen af. Onze expert helpt u vakkundig van de overlast van wespen af en doet dit op korte termijn. Vaak lukt dit zelfs nog dezelfde dag als dat nodig is! Mocht u er spoed bij hebben om deze vliegende insecten te bestrijden vanwege bijvoorbeeld de plaats van het wespennest, geef dit dan aan als u contact met ons opneemt. Dan kunnen we hier rekening mee houden in de planning en zullen we er alles aan doen om de wespen snel te bestrijden.

Bestrijding met garantie

We begrijpen dat u niet alleen snel van de wespen af wil, maar dat dit ook goed moet gebeuren. Onze experts van Ongediertebestrijding Culemborg hebben jarenlange ervaring opgedaan in het bestrijden van wespen. Mocht het toch gebeuren dat het wespennest na de bestrijding niet uitgeroeid is, dan komen wij voor niks terug om deze vliegende insecten nogmaals te bestrijden. Op het bestrijden van wespen bieden wij namelijk garantie!

Overlast van wespen

Vooral in het tweede gedeelte van de zomer en het begin van het najaar kunnen wespen voor overlast zorgen. In Nederland zijn veelal de limonadewespen actief en bekend. De gewone wesp en de Duitse wesp zijn beide bekend onder de naam limonadewespen. Ze worden zo genoemd vanwege hun voorkeur voor zoetigheid. Deze vliegende insecten voeden zich onder andere met sap van rijp fruit, nectar, insecten en honingdauw. Maar deze wespen zijn ook dol op onze zoete etenswaren zoals limonadesiroop, ijsjes, frisdranken, jam, stroop, etc.

Waar vind je een wespennest?

Aan het begin van het voorjaar vliegen wespen uit om een nest te maken. De wespen gaan op zoek naar een beschutte plek om zich te nestelen, zoals onder een dakrand, in een schuurtje, in de spouwmuur, in de grond, etc. Als de wesp een geschikte plek heeft gevonden, begint zij met het maken van de raten. Dit doet de wesp door te kauwen op vezels van bijvoorbeeld hout en daardoor een stofje uit te scheiden. Dit stofje lijkt een beetje op papier en hiermee vormt de wesp de raten van het nest.

De koningin van de wespen

De uitgevlogen wesp legt eitjes in het gebouwde nest en wordt daar koningin. Uit deze eitjes komen larven, waarvoor de koningin zorgt. Deze larven ontpoppen zich op hun beurt weer tot werksters. De ontwikkeling van eitjes tot werksters duurt ongeveer een maand. De werksters nemen dan de zorg voor de larven over en bouwen verder uit. De koningin legt vanaf dat moment alleen nog eitjes, waaruit enkel onvruchtbare vrouwtjes komen.

Alleen in augustus/september worden mannelijke wespen geboren en vruchtbare vrouwtjes. Deze vliegen uit om te paren en kunnen voor overlast zorgen. De mannelijke wespen sterven al snel na de paring en de bevruchte vrouwtjes zoeken een plek om te overwinteren. Het oude nest wordt afgedankt en de andere wespen overleven niet. In het voorjaar vliegen de bevruchte vrouwelijke wespen weer uit hun overwinteringsplek om een nieuwe kolonie te beginnen. Zo begint de hele cyclus opnieuw.

Wespen zijn sociaal

Wespen zijn sociale dieren en leven in groepen, die hun nest beschermen. Ziet u veel wespen vliegen? Dan is de kans groot dat er een wespennest in de buurt zit. Heeft u een nest van wespen aangetroffen in uw huis, tuin of bij uw bedrijf? Neem dan contact op met Ongediertebestrijding Culemborg via mail of telefoon. We helpen u snel en vakkundig van de overlast van wespen of andere vliegende insecten af. Let erop dat u niet in de aanvliegroute gaat staan! De wespen kunnen u dan als bedreiging zien en de aanval inzetten. Ook is het belangrijk dat u niet zelf probeert om het nest dicht te stoppen.

Overlast voorkomen van wespen in huis

Om te voorkomen dat wespen zich nestelen in uw spouwmuur, kunnen de experts van Ongediertebestrijding Culemborg stootvoegroosters in uw muur plaatsen. Dit is een zeer efficiënte en duurzame methode die ervoor zorgt dat zowel wespen als bijen geen nest kunnen maken in uw muur. Fijne bijkomstigheid hierbij is dat ook muizen uw huis niet kunnen binnentreden. Muizen hebben namelijk aan een kleine opening genoeg om binnen te komen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina van de knaagdieren

Hoornaars

Naast wespen kunt u ook overlast ervaren van hoornaars. Deze vliegende insecten zijn een stukje groter dan wespen en staan bekend als agressief. Ze verdedigen echter voornamelijk hun nest. Er zijn Europese hoornaars en Aziatische hoornaars. Deze laatste komen vaker in Nederland voor en vormen een bedreiging voor de bijenpopulatie. De Aziatische hoornaars jagen en hebben daarbij voorkeur voor honingbijen. Het is dan ook verplicht om bij het aantreffen van Aziatische hoornaars deze vliegende insecten sowieso te bestrijden. Ook als het nest niet direct voor overlast zorgt. Voor het bestrijden van een nest van hoornaars kunt u contact met ons opnemen. Ook hier hebben we een ruime ervaring in en zorgen ervoor dat het nest vakkundig wordt geruimd.

Contact met Ongediertebestrijding NL

Heeft u last van vliegende insecten? Weet u niet wat voor plaagdieren exact voor overlast zorgen? Neem vrijblijvend contact op met Ongediertebestrijding NL

Voor meer informatie over wespen klikt u hier https://nl.wikipedia.org/wiki/Wespen

Hoornaars aangetroffen in Culemborg

Deze hoornaar is gefotografeerd bij het Bouwlustpad in Culemborg. De
hoornaar is een stuk groter dan de wesp en zoemt ook vele malen harder.

Vliegende insecten

Ook vliegen, muggen of motmuggen kunnen voor overlast zorgen. Voor het verhelpen hiervan ga ik op zoek naar de bron. Alleen het huidige probleem bestrijden, geeft een korte-termijnoplossing. Dit helpt u echter niet voor langere tijd. De oorzaak van de overlast moet worden gevonden en weggenomen. Vooral bij motmuggen is dit van belang. Zij leven voornamelijk in het riool en kunnen zo bacteriën uit het riool meebrengen in uw huis en oppervlakte besmetten. Ook muggen en vliegen kunnen ziekteverwekkers met zich meebrengen. Uiteraard helpt ongediertebestrijding NL u hier in korte tijd vanaf en kijk ik samen met u, hoe we de oorzaak van het probleem op kunnen lossen.

Muggen verwijderen ongediertebestrijding Culemborg

Motmuggen

Andere vliegende insecten die voor overlast kunnen zorgen zijn motmuggen. Deze kleine diertjes hebben grote behaarde vleugels, die gorter zijn dan hun lichaam. Deze vliegende insecten zijn vooral ’s avonds actief en hun broedplaats is bijvoorbeeld te vinden in het riool, bij afvalwater, afvoerputjes of in de kruipruimtes.

Motmuggen kunnen ziektes overdragen

Deze kleine vliegende insecten lijken onschuldig, maar zij kunnen bacteriën overbrengen via hun behaarde lichaam. Motmuggen leven vaak in het riool of in afvalwater en nemen de ziektekiemen die daarin leven zo mee uw huis of bedrijf in. Deze vliegende insecten kunnen zo oppervlakten besmetten, bijvoorbeeld het aanrecht. U moet er toch niet aan denken dat uw voedsel zo wordt besmet? Bel Ongediertebestrijding NL om hier snel vanaf te komen. Hierbij zal de bestrijder niet alleen het huidige motmuggen probleem aanpakken, maar ook advies geven om dit in de toekomst te voorkomen.

Vliegen met ziektekiemen

Ook de veelvoorkomende kamervlieg en de vleesvlieg kunnen ziektekiemen verspreiden. Zo zitten ze eerst op een versgedraaide drol van een hond, dan op rottend afval. Daarna vliegen ze door naar een dood dier om uiteindelijk op jouw aanrecht te landen. Niet bepaald hygiënisch! Via de poten van deze vliegende insecten worden zo snel ziektekiemen overgebracht en kunnen mensen en huisdieren ziek worden.

Andere vliegende insecten

Fruitvliegen brengen dan geen ziektekiemen over, maar kunnen wel voor overlast zorgen. Zo ook de stalvlieg of de steekvlieg. Deze vliegende insecten vallen vooral vee lastig en kunnen zelfs tot gevolg hebben dat de melkproductie vermindert bij koeien. Daarnaast kunnen zij ook mensen steken en dat doet nog flink zeer. Heeft u last van niet genoemde vliegende insecten? Of weet u niet wat er bij u rondvliegt? Neem vrijblijvend contact op met Ongediertebestrijding NL.

Vliegende insecten lamp

Werkt u met voedsel in uw bedrijf of bent u de trotse eigenaar van een horeca gelegenheid? Dan bent u waarschijnlijk bekend met het belang van een insectenlamp in de keuken. Wist u ook dat de veelgebruikte elektrocutielampen zorgen voor verspreiding van de lichaamssappen van vliegende insecten? Ongediertebestrijding NL werkt daarom alleen met vliegende insecten lampen voorzien van een lijmplaat. Zeer doeltreffend en wel hygiënisch. Neem contact op voor meer informatie!

Hulp nodig bij vliegende insecten?

  • Hoge nood? Wij komen zo snel mogelijk!

  • Binnen 24 uur verhelp ik uw probleem!

  • 06-33023506

  • info@ongediertebestrijdingnl.nl